KARATE VOOR VOLWASSENEN

Om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven !

Karate is een uitstekende zelfverdedigingsmethode die, zowel competitief als recreatief, kan beoefend worden. Karate kan worden beoefend door zowel heren als dames, door jong en oud, en men is bij het oefenen niet altijd afhankelijk van een groep of partner.
Een regelmatige lichaamsbeweging heeft een gunstig effect voor het lichaam , zowel fysiek als mentaal, wat het persoonlijk welbevinden verhoogt.

Je lichaam beter leren kennen !

Karate is erg geschikt als lichaamscultuur, omdat het alle spiergroepen van het lichaam leert gebruiken en beheersen (verbeteren van evenwicht, coördinatie en oriëntatie), zowel van de linker als de rechterzijde.
Een verbetering van de basiseigenschappen zoals kracht, uithouding, snelheid en lenigheid zijn dan ook een logisch gevolg.

 Karate betekent ook trainen met je geest !

Door het beoefenen van karate krijgt men ook een beter zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfkennis :
Het verbeteren van het concentratievermogen, zelfbeheersing, het opbouwen van doorzettingsvermogen en bereiken van Doelen zijn een maatstaf voor succes in het leven. Respect en Discipline zijn dan ook niet vreemd voor de Karateka.

KARATE VOOR KINDEREN

De trainingen voor kinderen wordt op een speelse en kindgerichte manier aangeboden,  inspelend op hun leergierigheid en hun natuurlijke behoefte aan contact, competitie en spel. Voor kinderen is karate een gepaste uitlaatklep, die door het sportieve en vormend aspect, mee instaat voor een harmonieuze ontwikkeling tot volwassene.

Voor kinderen wordt een aangepast gradensysteem gehanteerd, waarbij tussen de opeenvolgende graden nog enkele tussenstappen werden gevoegd, zodat ze hun vorderingen op de voet kunnen volgen. Deze tussengraden zijn zichtbaar door ‘streepjes’ op de gordel. Kinderen zijn zeer trots als ze bijvoorbeeld een streepje mogen plaatsen, wat hun weer dichter bij de volgende graad brengt. Het leert ze ook inzicht te krijgen in prestatie en bevestiging, terwijl ze al naar het volgende doel uitkijken.

Mentaal sterker !

Ons bewezen beloningssysteem zal uw kinderen hun gevoel van eigenwaarde verbeteren. Omdat onze studenten wordt toegestaan om individueel progressie te maken, bieden wij een unieke sfeer aan, waar niemand aan de kant staat, terwijl wij toch in groep trainen met een grote diversiteit aan talent, motoriek, leeftijd, geslacht enz,.....

Zelfdiscipline !

Ouders apprecriëren de discipline tijden de lessen, niettegenstaande de lessen speels en opwindend zijn. Tijdens de lessen leren wij een correcte en positieve ingesteldheid aan, die ten goede zal komen (in onze samenleving) thuis en op school.

Zelfbeheersing en evenwicht !

Onze lessen helpt de kinderen hun agressie te beheersen. Dokters en psychologen sturen dikwijls kinderen naar de karate om hun energie te uiten op een positieve manier. Kinderen met leermoeilijkheden, ADD, ADHD enz,... leren zich beter concentreren en vergroten zo hun focus wanneer nodig.

Zelfzekerheid !

Zelfvertrouwen is een van de meest belangrijke eigenschappen voor kinderen tijdens hun ontwikkeling, zeker als ze te maken krijgen met negatieve druk. Zelfvertrouwen zal er toe bijdragen, dat uw kind later de juiste morele oordelen maakt. Onze lessen geven aan jongeren zelfvertrouwen, door het aanleren van karatetechnieken met een goede fysieke conditie, helpen wij onze studenten hun geplande doelen te bereiken. Bouwen aan zelfvertrouwen door het uitvoeren van technieken helpt om verlegenheid om te buigen naar assertiviteit.

Veiligheid !

In onze huidige samenleving is het van groot belang om kennis te hebben van bewezen zelfverdedigingstechnieken. Wij leggen nadruk op het voorkomen van een confrontatie, maar soms is het nodig om zich te verdedigen. Met ons voortdurend toezicht op de trainingen, zal uw kind de nodige technieken kennen om op gepaste wijze te reageren op elk gevaar.

OGKK LINKS

NUTTIGE LINKS

VERTALEN

nlenfrde

 

Photo copyright retained by photo owners, all other content © Goju-Ryu Hasselt 2021