Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Kyokai Belgium

Okinawa : (Japans: 沖縄県, Okinawa-hontō) Het is het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden in de Oost-Chinese Zee . De hoofdstad is Naha. Okinawa heeft een eigen taal en een eigen cultuur, die afwijkt van de Japanse cultuur. De inheemse taal heet Uchinaguchi en wordt door steeds minder inwoners gesproken.

Goju-ryu : (剛柔流) is een van de vier traditionele karatestijlen en is Japans voor hard-zachte stijl. De stichter van deze stijl is Chojun Miyagi sensei. De stijl kent zowel harde als zachte technieken.

Karate-do : (空手道 of 唐手道) is een zelfverdedigingskunst afkomstig uit Okinawa, Japan. Een beoefenaar van karate heet een karateka. Karate komt van de Japanse woorden (kanji) kara (空) te (手), wat "lege hand" betekent. De volledige naam is karate-dõ, hierbij wordt naast de kanji voor karate (空手) ook de kanji do (道) gebruikt. Do kan worden vertaald als "(leer)weg, (lees)pad, route, lering, reis".

Kyokai : Om te voorkomen dat de applicaties van het Goju-Ryu Karate-Do verloren zouden raken, of dat de oorspronkelijke kata zouden verwateren en enkel nog tot een stijl of sportvorm zouden verworden, zijn de meeste oude Goju-Ryu karatemeesters bijeengekomen in de Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Kyokai, onder leiding van Ei'ichi Miyazato Sensei.

 Belgium : In België staat de OGKKB onder leiding van Henkens Jozef Sensei. Momenteel bestaat de OGKKB uit 10 Dojo's verspreid over Limburg, Vlaams Brabant en Antwerpen

OGKK LINKS

NUTTIGE LINKS

VERTALEN

DOJO KUN

Hitotsu : Wees nederig en beleefd
Hitotsu : Train voortdurend uw fysieke sterkte
Hitotsu : U kunt het ver brengen blijf zoeken
Hitotsu : Blijf kalm maar wees toch snel
Hitotsu : Verzorg uw gezondheid
Hitotsu : Leef een regelmatig leven
Hitotsu : Wees niet te fier noch te bescheiden
Hitotsu : Train met volharding en geduld

 

 

 

Met dank aan onze sponsors

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Photo copyright retained by photo owners, all other content © Goju-Ryu Hasselt 2023